Overdracht DCO Melle aan Familiehulp vzw

Overdracht DCO Melle aan Familiehulp vzw

Overdracht DCO Melle aan Familiehulp vzw

De vzw DCO onderneming is een dienstenchequesonderneming waarbij personeel bij mensen thuis gaat poetsen, strijken, klusjes in huis opknapt, etc. Echter sinds de Corona pandemie kampt de onderneming met personeelstekort waardoor er minder inkomsten zijn. Hierdoor werd er beslist dat vanaf 01 juli 2023, de vzw Familiehulp onze vzw DCO onderneming zal overnemen.

Vooruit wenste dat de onderneming lokaal bleef en streefde dat er thans ook overleg werd gepleegd met andere dienstenchequesondernemingen in de naburige gemeentes, zodat er méér overleg kon plaatsvinden én dat kon gestreefd worden naar de beste arbeidsvoorwaarden voor het personeel. Vooruit heeft zich dan ook onthouden bij de stemming in de algemene vergadering.

Voor Vooruit staat het personeel CENTRAAL en Vooruit vindt het eveneens belangrijk dat de maatschappelijke zetel, waar men informatie kan bekomen toegankelijk is.

Vooruit wil dat het personeel vooraf wordt ingelicht en dat de werking van dergelijk lokale afdeling zal blijven bestaan.