Algemene Vergadering Vooruit Merelbeke-Melle

Algemene Vergadering Vooruit Merelbeke-Melle

Algemene Vergadering Vooruit Merelbeke-Melle

Zondag 11 februari was het dan zover. Om 10.30u was de eerste algemene vergadering van Vooruit Merelbeke-Melle een feit. Een dertigtal leden kwamen in de foyer(*1) van studio M samen. Ze bekrachtigden het voorstel dat beide afdelingen vanaf nu, samen de uitdaging zullen aangaan om tegen 2025 één sterke partij te zijn. Een socialistische partij die niet alleen de belangen én participatiekansen van de inwoners zal verdedigen, maar er ook zal over waken dat er voldoende dienstverlening in de nabijheid zal zijn.

Dat deze fusie van beide afdelingen belangrijk is om als 1 team, niet alleen op de lokale verkiezingen van 13 oktober een goede score te halen, maar ook deze van 9 juni te ondersteunen, werd hierbij onderstreept.

Niet onbelangrijk was ook de goedkeuring door de leden voor de kandidaturen van het duo-voorzitterschap en het bestuur van de nieuwe afdeling. De vergadering vond een geheime stemming niet nodig en keurde na een korte motivatie het duo- voorzitterschap en de mandaten voor het nieuwe bestuur met éénparige stemming en applaus goed.

Op de ondertussen spiksplinternieuwe website vindt men alle bestuursleden en hun mandaten in alfabetische volgorde terug.

De vergadering werd afgerond met een gezellige babbel om elkaar wat beter te leren kennen. Dit met een natje, een droogje en wat groepsfoto’s.

(*1) Oorspronkelijk was de foyer in opera’s en theaters de enige kamer waar een haard stond. Dit was dan ook in de winter de ruimte waar het qua temperatuur aangenaam toeven was. In eerste instantie was deze exclusief voor de artiesten. Zodat ze zich niet alleen letterlijk, maar ook figuurlijk konden opwarmen. Qua symboliek konden we geen beter locatie kiezen...