Met meer dan 500 verzamelde handtekeningen blijft
Vooruit de druk opvoeren bij De Lijn en het beleid

Met meer dan 500 verzamelde handtekeningen blijft <br /> Vooruit de druk opvoeren bij De Lijn en het beleid

Met meer dan 500 verzamelde handtekeningen blijft
Vooruit de druk opvoeren bij De Lijn en het beleid

Een goede busverbinding is een basisrecht.

Met deze boodschap startte een 4- tal bewoners van de Flora, waaronder Sarasin-Dhaene Patricia, actief bij Vooruit Merelbeke-Melle, een petitie op , om de afgeschafte buslijnen sedert de start van het nieuwe vervoersplan van de Lijn, terug te krijgen en verzamelden op korte tijd daarmee meer dan 500 handtekeningen.

Sedert de nieuwe regeling kan een groot deel van de Florawijk, Park ten Hove en de Vogelhoek buiten de schoolspitsuren geen bus meer nemen.

In de Fraterstraat vielen alle verbindingen weg tijdens de daluren.

Dit veroorzaakte grote frustraties bij de bewoners. We aanhoorden schrijnende verhalen en moedigde de mensen die een computer hebben aan om toch klacht neer te leggen bij zowel de Lijn als bij het aangemaakte meldpunt van de gemeente, maar velen hebben geen computer.

Onze opdracht blijkt nu nog maar half geslaagd, want vanaf 15 april past de lijn haar nieuw plan aan. Tijdens de spitsuren zal buslijn L 436 opnieuw via de Fraterstraat en Van Goethemstraat rijden, zowel richting Gent Sint Pieters als richting Merelbeke.

Maar wat tijdens de daluren. Dat is nog een groot probleem welke niet op te lossen is met de Flexbussen want deze zijn niet betrouwbaar en rijden onregelmatig.

Vooruit blijft dus aandringen op volwaardige buslijnen tijdens de daluren zodat de oudere inwoners uit de getroffen zones niet in een sociaal isolement terecht komen.