Wij trekken naar de verkiezingen met een progressieve lijst van gelijkgezinden.

#Kiezen2024

Wij trekken naar de verkiezingen met een progressieve lijst van gelijkgezinden.

Wij trekken naar de verkiezingen met een progressieve lijst van gelijkgezinden.

Vooruit Merelbeke-Melle maakt de top van haar lijst voor de lokale verkiezingen bekend en pakt uit met een mix van ervaring en vernieuwing. Gemeenteraadsvoorzitter Bertrand Vrijens zal met zijn bestuurservaring de lijst trekken. Ellen Swennen staat als onafhankelijke kandidaat tweede op de lijst en brengt een frisse kijk op de lokale thema's. De top drie wordt volledig gemaakt met Wim Verween, die reeds drie legislaturen zetelt als socialistisch raadslid in Melle. Gerespecteerde Melse horeca-uitbater Tim Dhondt zet zijn schouders onder dit team als lijstduwer.

Op 14 april trapte Vooruit Merelbeke-Melle haar campagne voor de lokale verkiezingen af met de bekendmaking van de 5 topkandidaten en lijstduwer voor hun lijst. We stellen ze graag even aan jullie voor.

De kandidaten

Door Bertrand Vrijens als lijsttrekker te benoemen, kiest Vooruit voor een ervaren kandidaat-burgemeester. Door zijn bestuurservaring als voormalig schepen van Mobiliteit en Cultuur en zijn huidige functie als gemeenteraadsvoorzitter is hij goed vertrouwd met het reilen en zeilen van Merelbeke. 'Met de fusie van Merelbeke en Melle schrijven we samen aan een nieuw verhaal.' vertelt Vrijens. 'Tijdens al deze veranderingen heeft onze fusiegemeente nood aan een burgemeester die rust brengt en oog heeft voor elke inwoner. Als de kiezer het toelaat is dat een rol die ik graag zou vervullen.' De 60-jarige advocaat is vader van drie kinderen. Zijn 19-jarige zoon Wout zal bij de aanstaande lokale verkiezingen zijn vader op de lijst vervoegen. Op zondag is Bertrand vaak te spotten naast een voetbalveld of op zijn koersfiets.

Met Ellen Swennen op de tweede plaats komt Vooruit verrassend uit de hoek. Dit Mels gemeenteraadslid zetelde de voorbije legislatuur als onafhankelijke raadslid in de oppositie. Vooruit Merelbeke – Melle wil op deze manier inzetten op lokaal engagement. 'Politieke vernieuwing moet meer zijn dan een modewoord.' stelt Wim Verween. 'Door op onze lijst ruimte te geven aan progressieve stemmen van buiten de partij verruimen we onze blik als lokale afdeling.' Ellen Swennen treedt hem daarin bij 'Ik ben erg blij dat Vooruit mensen zoals mij de kans wil geven om zich politiek te engageren en te wegen op het lokale beleid zonder dat het nodig is om aan partijpolitiek te doen.' Naast psychotherapeut is ze ook moeder van drie jonge kinderen engageert ze haar in verschillende organisaties zoals het oudercomité en Tanderhuis vzw.

Wim Verween staat als derde op de lijst en draait al drie legislaturen mee als gemeenteraadslid en fractieleider voor Vooruit Melle. Als voormalig beleids- en stafmedewerker van het OCMW te Gent heeft hij een zeer uitgebreide kennis omtrent de thema's welzijn en personeel. Door zijn werk in het Bijzonder Comité voor Sociale Dienst en als voorzitter van Curieus Melle en VZW Tuinstraat zet hij zich vol passie in voor meer solidariteit en verbinding in onze maatschappij. De vrije tijd brengt hij graag door met zijn twee kinderen en echtgenote, op de fiets of in de moestuin.

Patricia Sarasin-Dhaene zal plaats vier bekleden. Vorig jaar nam Patricia afscheid van haar job als ambtenaar bij de Vlaamse Overheid, Vasgoedtransacties waar ze de akten opmaakte voor de aankoop van sociale woningen. Ze geniet nu van haar pensioen maar is lokaal erg actief. Ze zetelt als bestuurslid voor het autonoom gemeentebedrijf (AGB) Merelbeke en is voorzitter van de lokale vrouwenbeweging Rebelle. Daarnaast strijdt Patricia sinds jaren voor de belangen van mensen met een beperking. Haar vrije tijd spendeert ze het liefst met familie en in het bijzonder haar kleinkinderen.

Michael Schwing vervolledigt de top van de Vooruit lijst. Hem zal je in oktober kunnen terugvinden op plaats vijf. Deze gepensioneerde zit zeker niet stil. Naast grootvader van 11 kleinkinderen is Michael actief binnen de civiele bescherming en is hij bestuurslid van de lokale dienstencheque-onderneming en het ziekenfonds Solidaris. Hij is tevens voorzitter van Curieus Merelbeke. Toch is het vooral zijn 20 jaar durende voorzitterschap van de lokale Vooruit-afdeling dat hem het nauwst aan het hart ligt.

Huidig gemeenteraadslid en voormalig lijsttrekker in Melle Tim Dhondt zal te vinden zijn onderaan de lijst. Met zijn scherpe oog voor detail en het hart op de tong vocht hij de voorbije legislatuur voor een eerlijk en transparant beleid. 'Ik ben zeer trots op mijn werk in de gemeenteraad en heb mij steeds ingespannen voor het algemeen belang net zoals mijn collega's dat zullen blijven doen. Mijn drukke restaurant zorgt ervoor dat ik het lijsttrekkerschap liever aan anderen toevertrouw al blijft mijn liefde en inzet voor onze gemeente natuurlijk erg groot.'

VOOR inspraak

Vooruit Merelbeke – Melle stapt niet met een lange slogan naar de kiezer maar zet in op het woord VOOR. Een korte maar krachtige boodschap die focust op positiviteit. 'We willen geen campagne voeren tegen anderen maar net vertrekken vanuit de eigen sterktes' vertelt lijsttrekker Vrijens. 'Met onze campagne willen we inzetten op datgene waar we VOOR staan: transparantie van bestuur, inspraak en participatie van de burger, toegankelijkheid van diensten, welzijn, vlot en veilig verkeer, … We zijn er VOOR Merelbeke – Melle als gemeente maar in het bijzonder zijn we er VOOR alle inwoners.' vult Ellen Swennen aan. 'We nodigen daarom ook graag iedereen uit om mee te schrijven aan het verhaal van onze fusiegemeente en starten met de campagne VOOR inspraak. We hopen massaal jullie positieve, progressieve, maar ook kritische ideeën voor onze gemeente te mogen lezen.'