Ignace Goddeeris

Wie is Wie

Ignace Goddeeris

Ignace Goddeeris

Graag stel ik mezelf nog eens kort voor.

Ik ben Ignace Goddeeris en woon sinds 1998 in Melle. Samen met mijn vrouw heb ik er drie kinderen grootgebracht. In 2016 startte ik als zelfstandige een kleine tattooshop op de Brusselsesteenweg. Het is een eenvoudige praktijk, waar ik met veel plezier in eigen tempo mijn ambacht kan uitvoeren.

Tijdens de verkiezingen van 2012 en nog enkele jaren er na waren mijn vrouw en ik actief bij de afdeling van SP.a Melle. Echter zorgde de opstart van de eenmanszaak en de opvoeding van de kinderen ervoor dat ik de keuze maakte om de politiek even on hold te zetten.

We zijn ondertussen een kleine 10 jaar verder en ja, de goesting is gebleven. Daarom ben ik ook heel blij dat men mij verkoos om het voorzitterschap op te nemen en terug in de plaatselijke politiek mee te dingen. In deze boeiende periode van verkiezingen doe ik dit echter niet alleen. De vele taken worden verdeeld en gedragen met mijn partner voorzitter uit Merelbeke, Michael Schwing. Samen met een sterke fusieploeg van leden en sympathisanten, waar ik absoluut in geloof, zijn we ervan overtuigd dat we met een goede campagne een mooi resultaat zullen halen op 13 oktober. Dankzij ons progressief denken, is het gemakkelijker en evidenter om iedereen evenveel kansen te bieden. Dit kan alleen door inspraak, participatie, betrokkenheid en transparantie voor alle burgers van onze gemeente.

Mijn socialistische overtuiging heb ik van mijn moeders familie. Net als mijn broer, die lijsttrekker is voor Vooruit in Wevelgem, hebben we daarom de gedachte van solidariteit altijd blijven koesteren. Daarbij kwam dat verhalen van haar vader, die krijgsgevangene was tijden WOII, ons overtuigde dat extremisme en rechts denken niet bepaalt het gene is waar men trots kan op zijn. Tijdens het uitoefenen van mijn vak kom ik in contact met verschillende mensen uit de maatschappij. Ieder met zijn eigen achtergrond en mening. Die kan al eens links zijn, meestal echter rechts tot extreem. Door te luisteren en geduldig te anticiperen, merk ik vaak dat men niet ├ęcht zo denkt. Dit maakt me hoopvol en optimistisch.