't Is aan u

omdat een eerste keer altijd spannend is

't Is aan u

't Is aan u

In 2024 doen 1 miljoen Belgen tussen 16 en 23 jaar het voor de eerste keer: gaan stemmen. En dat is uniek. Niet enkel omdat 1 miljoen echt heel veel is, maar vooral omdat er voor het eerst kan worden gestemd vanaf 16 jaar.

't Is aan u! is een project van De Ambrassade en partners uit verschillende sectoren zoals het jeugdwerk, de onderwijskoepels, de mediahuizen en FOD Binnenlandse zaken. Deze partners werkten elk vanuit hun expertiseveld aan hetzelfde doel: ervoor zorgen dat in 2024 jongeren geïnformeerd en gemotiveerd naar de stembus kunnen. Dat doen ze door jongeren centraal te zetten in hun organisatie, de stem van jongeren te versterken of jongeren te informeren.

't Is aan u! is er om de jonge kiezer te helpen bij de eerste keer, want een eerste keer is altijd spannend.

1 miljoen eerste stemmers in België. Dat is 10 % van de hele stempopulatie. De stem van deze jongeren is er dus één om rekening mee te houden. 't Is aan u! wil die stem versterken. Want het is niet omdat het je eerste keer is, dat jouw stem minder waard is.

You are the 10%, en daar kan niemand meer om heen! Ben je tussen 16 en 23 jaar op zondag 9 juni 2024? Dan is het dus aan u.

Alle info over "'t Is aan u" vind je op: tisaanu.be

Als je je eigen standpunten wil vergelijken met deze van de politieke partijen, doe je best één of meerdere van de aangeboden stemtests. De VRT-stemtest is er zo één en biedt ook een jongerenstemtest aan.

Veel succes op 9 juni!

Zie ook deze link op AVS: ' 16-en 17-jarigen "First voters" oefenen in rondreizend stemhokje'