Eindrapport van een politieke legislatuur

Eindrapport van een politieke legislatuur

Eindrapport van een politieke legislatuur

Op het einde van een legislatuur is het goed om de balans te maken hoeveel beleidsplannen en acties er werden gerealiseerd of in welke mate deze nog in uitvoering zijn. In de raadszitting van september werd het opvolgingsrapport voorgelegd. Onze fractie vroeg naar verduidelijking over specifieke beleidsintenties:

1/ Hoever staat het met het doortrekken van tramlijn 2 tot het centrum van Melle en welke ingrepen werden er genomen op het vlak van het beperken van de snelheid, sluipverkeer en op het vlak van parkeerbeleid,...

2/ Welke maatregelen werden er genomen om het openbaar vervoer terug op peil te krijgen?

3/ In het kader van het fietsbeleid werd er inderdaad vooruitgang geboekt, maar hoe zit het met het voetpadenbeleid? Sinds 2012 vraagt Vooruit Melle om actie te ondernemen om de voetpaden veilig en toegankelijk te maken. Veilige voetpaden is toch een minimum zodat mensen niet op de rijweg hoeven te lopen laat staan met een rollator of een kinderwagen. Welke maatregelen werden er genomen om deze noodzakelijke voetpaden aan te leggen of te vernieuwen?

4/ Het openbaar vervoer werd op een aantal belangrijke lijnen afgeschaft. Dus hoe kadert dit in jullie beleidsplan om dit openbaar vervoer beter af te stemmen op andere vervoersstromen?

De bestuursmeerderheid weigerde ons te antwoorden tijdens de zitting. Er werd beloofd om Wim op het één of ander moment schriftelijk een antwoord bezorgen. Het was pijnlijk om nog eens vast te stellen dat deze Melse bestuursmeerderheid het zeer moeilijk heeft met openheid, zelfevaluatie, communicatie en informering van zowel burger als raadsleden. Inspraak en participatie zijn daarom meer dan ooit nodig!