Officiële vragen in de gemeenteraad
zorgen voor versnelde probleemoplossingen.

Officiële vragen in de gemeenteraad<br /> zorgen voor versnelde probleemoplossingen.

Officiële vragen in de gemeenteraad
zorgen voor versnelde probleemoplossingen.

Bovenstaande afbeelding toont het afvalprobleem dat zich ruim anderhalf jaar voordeed aan de achterkant van de cafetaria op de Kouterslag.

Diverse gebruikers van de sportinfrastructuur en bezoekers van het openbare domein spraken ons hierover aan. Telkens verwezen wij hen door naar de bevoegde instanties op de sportdienst of gaven het advies de meldingskaart in de Melle in Beweging in te vullen en af te geven op het gemeentehuis.

Om één of andere reden werd het probleem nooit aangekaart, want de stapels leeggoed en ander afval bleven zich opstapelen en net dat baarde ons zorgen.

In een vorige editie van de Melle in Beweging riep het Melse bestuur de bezoekers en gebruikers van het domein op om geen afval te laten rondslingeren en alles netjes op te kuisen zodat we steeds opnieuw kunnen genieten van deze mooie en gezonde groene long in onze gemeente. Beetje vreemd is dat je de mensen oproept orde en netheid te bewaren, maar de uitbaters van de cafetaria over hun chaos niet aanspreekt.

Uiteindelijk namen we zelf initiatief en dienden we een officiële vraag in voor de gemeenteraad van maart met de nadruk op het effect van deze chaos. We vrezen immers voor een aantrekkingspool van sluikstorten, vandalisme en ongedierte.

Nog voor we onze vraag konden stellen op de gemeenteraad was het probleem plotseling, twee dagen na het indienen van onze vraag, opgelost. De vraag diende dus niet meer beantwoord te worden, toch wou de verantwoordelijke schepen De Vis dit even toelichten. Volgens zijn uitleg was het probleem in een vergeethoekje geraakt en was het er zo niet van gekomen de uitbaters hierover aan te spreken. Je kon er nochtans niet naast kijken.

Maar goed, het probleem is opgelost, het is er terug netjes (zie foto).

En u weet wat u te doen staat als u ergens iets opmerkt of een melding over hebt. Spreek een oppositieraadslid aan, vraag of hij/zij een officiële vraag in de gemeenteraad wil stellen en nog voor de vraag gesteld wordt, zal het probleem opgelost zijn. Dat is toch een geweldige manier van samenwerken.

Nog vragen, suggesties of probleemmeldingen? Neem gerust contact op met onze fractie via info@vooruit-melle.be