De gierigheid zal de wijsheid bedriegen!

Parkschool

De gierigheid zal de wijsheid bedriegen!

De gierigheid zal de wijsheid bedriegen!

De afwerking van de nieuwe gemeentelijke Parkschool en het bijhorende Elsdriespark nadert zijn eindfase en net nu neemt de meerderheid om de beslissing te besparen op de afscheiding tussen het park en de aangelanden.

In totaal dient ongeveer 830 meter omheining geplaatst te worden om het park af te scheiden met de aangelanden. Uit de offerte blijkt dat een afsluiting van 1,8m hoog met betonplaat van 30cm en draad tussen palen van 150cm, €71 per lopende meter zal kosten, inclusief plaatsing en BTW.

De Melse meerderheid (CD&V en NV-A) vindt dat de kosten voor deze werken deels door de gemeente en deels door de aangelande betaald moeten worden betaald. Tenzij je het geluk hebt dat jouw tuin aan de nieuwe speelplaats grenst, want dan betaalt de gemeente 100% van de kosten.

Sommige delen moeten volgens diezelfde meerderheid niet vervangen worden of enkel van een nieuwe draad worden voorzien. Dit zal resulteren in een mix van nieuwe, deels vernieuwde en oude afsluitingen. Vooruit-Melle begrijpt dit niet, waarom krijgt de ene eigenaar voordeel op de andere? Waarom op de kosten van de gemeente geen mooie nieuwe afsluiting plaatsen over de ganse omtrek van het park?

Zonder rekening te houden met de verkregen subsidies loopt het totale kostenplaatje voor deze site reeds op tot 12 miljoen euro. De totale kost voor het plaatsen van een uniforme afsluiting rondom het gehele domein (school en park) zal rond de 65.000 euro kosten. Volgens ons een peulschil als je het complete kostenplaatje ziet.

Vooruit-Melle opteert voor een uniforme afwerking van het park en zou de totale kost op rekening van de gemeente nemen. Geen onderscheid omdat je net op de juiste plaats woont, geen verschil tussen wel of niet te vernieuwen. Vooruit-Melle ziet dit ook als een tegemoetkoming voor de aangelanden die de afgelopen maanden de nodige hinder ondervonden van deze bouwwerken (stof, lawaai, zwaar verkeer, ….).

Vooruit-Melle pleitte tijdens de gemeenteraad van 17 mei voor een aanpassing van het agendapunt en zo de aangelanden 100% tegemoet te komen. Echter hield de meerderheid voet bij stuk en zullen de aangelanden 50% van de kosten (zonder afbraak) moeten betalen. Te nemen of te laten.