Gemeentelijke kinderopvang

Gemeentelijke kinderopvang

Gemeentelijke kinderopvang

Voldoende, kwaliteitsvolle en toegankelijke kinderopvang aanbieden is uiterst belangrijk.

Het OCMW organiseert op drie locaties dergelijke kinderopvang in Melle: De kleine Havertuin (Kleine Havertuin), Varensbos (Varingstraat naast voetbalterrein Ten Star) en Klaverveld (Scheldeweg op de ILVO-site).

Tim en Wim bezochten deze drie locaties op 18 oktober 2021 en vonden naast zeer gemotiveerde onthaalouders, ervaren ondersteunend OCMW personeel ook heeeeeel veel tevreden kinderen.

Na en tijdens ons bezoek werden ons naast vele positieve signalen ook een aantal verbeterpunten duidelijk gemaakt door alle betrokkenen.

Tijdens de raadszitting van 22 november stelden we hierover een aantal vragen.

Schepen De Vis vond dat ons bezoek aan de drie sites eerder een soort “onderzoekscommissie” was, maar dat raakte onze koude kleren niet, omdat de signalen uit zowel het werkveld als van de ouders kwamen en zeer terecht zijn.

We zijn ervan overtuigd dat alle OCMW-personeelsleden, net zoals de onthaalouders hun uiterste best doen, maar volgens onze fractie zijn er zaken die op bestuurlijk niveau dringend moeten worden beslist. Één ervan is alvast voldoende ondersteunend personeel en meer onthaalouders vinden.

Interesse in de ganse bespreking? Beluister en bekijk deze hier