Wordt OCMW Melle cateringdienst voor elke Mellenaar?

Wordt OCMW Melle cateringdienst voor elke Mellenaar?

Wordt OCMW Melle cateringdienst voor elke Mellenaar?

De raad voor maatschappelijk welzijn besliste een nieuw reglement dat voorziet dat elke Mellenaar ongeacht leeftijd, fysieke beperking of financiële situatie een warme maaltijd kan bestellen bij het OCMW. Het OCMW maakt deze maaltijden niet aan, vervoert deze niet, maar ondersteunt hiervoor een traiteurdienst. Misschien zou je denken dat dit een goede vorm van dienstverlening is?

Vooruit-Melle heeft zo zijn bedenkingen bij deze vorm van dienstverlening:

  • Het aanbod is niet bedoeld voor een specifieke doelgroep zoals OCMW-cliënten, bejaarde Mellenaars of Mellenaars met een beperking, etc
  • Van elke Mellenaar, die een maaltijd aanvraagt, wordt er een sociaal dossier met alle persoonsgegevens aangelegd
  • Er is voldoende privaat aanbod van kwaliteitsvolle maaltijden. Het OCMW kampt met een blijvend personeel tekort voor meer cruciale dienstverlening (zoals opvolging debiteurenbeheer, administratieve ondersteuning maatschappelijk werk, administratie onthaalouders, etc...)

Vooruit Melle is voorstander voor het bedelen van warme maaltijden aan een specifieke OCMW-doelgroep en aan een verminderd tarief.

Wij stemden als enige politieke fractie tegen dit reglement omdat de doelgroep veel te ruim is, er geen prijsverschil is en het OCMW met een blijvend personeelstekort kampt om meer belangrijke taken uit te voeren.

Lees hier het nieuw reglement

De bespreking kan je hier herbekijken: