Geen coronapremie van €500 voor personeel van onze gemeente.

Geen coronapremie van €500 voor personeel van onze gemeente.

Geen coronapremie van €500 voor personeel van onze gemeente.

Op de gemeenteraad van januari stelde onze fractie de vraag hoe het komt dat het personeel van de gemeente geen coronapremie van 500 euro (in de vorm van consumptiecheques) mocht ontvangen?

Het antwoord op de vraag deed ons toch even schrikken. Men was blijkbaar niet op de hoogte van deze maatregel. Vreemd, want in augustus van vorig jaar besliste de regering over een eenmalige ‘coronapremie’ van 500 euro netto voor werkgevers die ondanks de coronacrisis een goed resultaat behaalden. Dit is ook van toepassing voor het personeel van lokale besturen.

Pas toen we in december 2021 de vraag stelden aan de algemeen directeur werd hierop de aandacht gevestigd, echter was het al te laat om het nodige te ondernemen. Geen premie dus voor het personeel van onze gemeente.

Een bittere pil, durven wij stellen, want deze mensen hebben de afgelopen 20 maanden heel flexibel moeten schakelen en werden geconfronteerd met tal aanpassingen, regelingen en een stroom van informatie. Niet te vergeten het vele extra werk dat op hun bureau kwam om de regeling van het vaccinatiecentrum rond te krijgen.

Vooruit-Melle vindt het dan ook jammer dat dit niet eerder opgemerkt werd zodat deze mensen alsnog van deze uitzonderlijke en eenmalige premie konden genieten.